27 januari 2011

Pannacotta på Gi-vis

Man kan gott unna sig en efterrätt då och då, denna är jättesimpel att göra, men tar en stund i kylen innan den är klar!

Grundrecept
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl sockerersättning
  • 1 vaniljstång
Smakvarianter
  •  2 msk frystorkad espresso
  • rivet skal av 1 lime
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 1 pkt saffran
  • 100 g mörk choklad (70%)
Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde och sockerersättning. Välj smaktillsats och blanda ner den. Ta av kastrullen från värmen. Lägg i gelatinbladet i gräddblandningen så att de smälter och rör om. Låt det svalna lite innan det hälls upp i formar eller glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar.

Glykemiskt belastning: 0,2 :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar