Man kan gott unna sig en efterrätt då och då, denna är jättesimpel att göra, men tar en stund i kylen innan den är klar!
Grundrecept
- 2 gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 1/2 dl sockerersättning
- 1 vaniljstång
Smakvarianter
- 2 msk frystorkad espresso
- rivet skal av 1 lime
- rivet skal av 1 apelsin
- 1 pkt saffran
- 100 g mörk choklad (70%)
Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde och sockerersättning. Välj smaktillsats och blanda ner den. Ta av kastrullen från värmen. Lägg i gelatinbladet i gräddblandningen så att de smälter och rör om. Låt det svalna lite innan det hälls upp i formar eller glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar.
Glykemiskt belastning: 0,2 :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar