27 januari 2011

GI Paj

Vill man göra en kolhydratsfattig paj, så välj dinkelmjöl ist!

  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
Hyvla i smöret i mjölet och blanda, tillsätt vatten och gör till en deg. Låt stå kallt i ca 1 timma.
Tryck ut i pajform och förgrädda i 10 min 200 grader.

Exempel på fyllning:

Feta- och spenatpaj.
  • 1 gul lök
  • 1 paket bladspenat
  • olivolja
  • 250 g fetaost
  • svarta oliver72 msk oregano
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • salt och vitpeppar
Ugn 175 grader. Skiva löken och stek tillsammans med spenaten i en stekpanna med lite olivolja.
Fyll pajskalet med spenaten och smula fetaost över. Lägg på svarta oliver och krydda med oregano. Blanda ägg, grädde, salt och peppar i en skål och häll över pajen. Grädda i ca 40 min.

Tacopaj:
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • smör
  • 2 tomater
  • creme fraiche ( en burk )
  • tacosås (valfri styrka) 1 dl
  • Tacokrydda
  • Riven ost (gärna lite starkare)

Hacka löken och fräs så den blir mjuk. Bryn färsen och blanda med kryddan. Fyll skalet med lök och färs. Blanda creme fraiche med tacosåsen och bred över färsen. Skiva tomater och lägg på. Strö riven ost över och gratinera tills den får fin färg, ca 15-20 min i 180 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar