- 3 dl siktat dinkelmjöl
- 125 g smör
- 2 msk vatten
Tryck ut i pajform och förgrädda i 10 min 200 grader.
Exempel på fyllning:
Feta- och spenatpaj.
- 1 gul lök
- 1 paket bladspenat
- olivolja
- 250 g fetaost
- svarta oliver72 msk oregano
- 3 ägg
- 3 dl grädde
- salt och vitpeppar
Fyll pajskalet med spenaten och smula fetaost över. Lägg på svarta oliver och krydda med oregano. Blanda ägg, grädde, salt och peppar i en skål och häll över pajen. Grädda i ca 40 min.
Tacopaj:
- 500 g nötfärs
- 1 gul lök
- smör
- 2 tomater
- creme fraiche ( en burk )
- tacosås (valfri styrka) 1 dl
- Tacokrydda
- Riven ost (gärna lite starkare)
Hacka löken och fräs så den blir mjuk. Bryn färsen och blanda med kryddan. Fyll skalet med lök och färs. Blanda creme fraiche med tacosåsen och bred över färsen. Skiva tomater och lägg på. Strö riven ost över och gratinera tills den får fin färg, ca 15-20 min i 180 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar