29 januari 2011

Bjuder på GI-mat!

Ikväll har vi haft gäster, och jag har självklart kunnat erbjuda dem en kolhydratsfattig men mycket god, måltid!!

Middag:
Kyckling fylld med fetaost och soltorkade tomater. Ris. Sallad. Ungsrostade grönsaker!



Sallad med Tomat, gurka, ruccola, brieost, soltorkadetomater och lite honung!


Till efterätt blev det Brownies med grädde & hallon!

  • 120 g smör
  • 2 ägg
  • 4 msk kakao
  • 2 msk kallt kaffe, starkt
  • 2 msk dinkelmjöl
  • 100 g valnötter, grovhackade
  • 100 g choklad (70%)
  • Sötningsmedel (ingår egentligen inte i grundreceptet, men blir VÄLDIGT beskt utan)
  1. Vispa smör mjukt och tillsätt äggen.
  2. Rör i kaffe, kakao, sockerersättning (efter smak) dinkelmjöl & valnötter.
  3. Hacka ckolad och blanda i.
  4. Smörj och bröa en brödform eller mindre plåt och grädda i 20 min 175 grader.
MMM! Blev överraskad! Jag som inte ätit sötsaker på 3 veckor uppskattade Verkligen den här efter maten. Mina gäster undrade dock om brownies skulle vara beska eller söta...!? Haha, så smaka av innan ni gräddar den! LYCKA TILL! :)

1 kommentar: